
نایب رئیس اول اتاق اصناف ایران ؛ صندوق مکانیزه فروش از ویژگی های توزیع پیشرفته است
استفاده از صندوق مکانیزه فروش از ویژگی های نظام توزیع در کشورهای پیشرفته است و هیچ کس در ایران نمی تواند از اجرای آن خودداری کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ جلال الدین محمد شکریه در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: استفاده از صندوق مکانیزه فروش در اصناف، مشمول اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی است و هیچ کس نمی تواند بر آن انتقادی بگیرد.
شکریه گفت: استفاده از صندوق مکانیزه فروش فرآیند دقیق گردش مالی را مشخص می کند و میزان درآمدها نیز به طور شفاف نسبت مالیات ها را تعیین می کند و با ساماندهی آن هم مالیات های مستقیم و هم مالیات های غیرمستقیم از جمله مالیات ارزش افزوده به طور دقیق دریافت می شود.
وی افزود: اتاق اصناف از اجرای این طرح حمایت می کند و هر واحد مشمول اگر از این طرح استقبال نکند معافیت مالیاتی را از دست خواهد داد.
شکریه گفت: صندوق مکانیزه فروش هیچ تاثیری بر افزایش قیمت کالاها و خدمات ندارد و تولیدکنندگان هم در استرداد مالیات ارزش افزوده در زنجیره تولید تا مصرف به حق خود می رسوند و مالیات ارزش افزوده فقط از مصرف کنندگان دریافت می شود که درحال حاضر هم انجام می گیرد.
وی اظهار داشت: استفاده از صندوق مکانیزه فروش باعث می شود همه رفتارها شفاف شود و دیگر اصناف متهم واقع نمی شوند.
سامانه فروشگاهی یا صندوق فروش ابزاری است که به وسیله آن مبادلات اقتصادی با سرعت و دقت بیشتری انجام می پذیرد و به دلیل سندیت بخشیدن به فعالیت های اقتصادی حائز اهمیت فراوان است چرا که صدور الکترونیکی صورت حساب فروش (فاکتور) با ایجاد اعتماد و شفاف سازی بیشتر در معاملات، این امکان را به خریدار و فروشنده می دهد که بدون هیچ گونه شبهه ای فعالیت های اقتصادی خود را انجام دهد و با مشکل مواجه نشود.
همچنین استفاده از صندوق فروش در مبادلات اقتصادی، نقش به سزایی در استفاده بهینه از زمان دارد. همگام بودن قابلیت های صندوق فروش با نیازهای روزمره بشری در کنار تمام مزایای آن موجب شده است تا مردم کشورهای پیشرفته و همین طور کشورهای رو به رشد به دلیل استفاده نظام مند از وقت و امکانات، نه از روی جبر که از سر رغبت آن را بپذیرند و استفاده از این ابزار در فرهنگ ایشان جایگاه مناسبی پیدا کند زیرا به خوبی دریافته اند که بهره گیری آنها از دستگاه های فروش در کل به نفع جامعه نیز است.
بدون شک با توجه به تلفیق فرهنگ مردم و سامانه های فروشگاهی در آینده ای نه چندان دور شاهد شفافیت های روز افزون مبادلات اقتصادی خواهیم بود تا جایی که اهمیت استفاده از صندوق های فروش همپایه استفاده از سایر ابزار الکترونیکی جز لاینفک نیاز های افراد خواهد شد. امروزه نیز تا حد زیادی شاهد این موضوع هستیم. هر مشتری به نوبه خود ترجیح می دهد از جایی اقدام به خرید کند که مجهز به سامانه فروشگاهی باشد و فروشندگان نیز از این امر آگاه هستند
بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده و قانون مالیات های مستقیم نصب صندوق فروشگاهی در اصناف اجباری است. یکی از برنامههای مهم در راستای اجرای طرح جامع مالیاتی، الزام سه میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صنفی به استفاده از صندوقهای مکانیزه فروش است.
تاکنون ۲۹ صنف به نصب صندوق مکانیزه فروش در فروشگاههای خود موظف شدهاند، سازمان امور مالیاتی برای استقبال بیشتر کسبه، معافیت مالیاتی ۱۰ درصدی برای استفاده از صندوق مکانیزه در نظر گرفته است.
اگر به درستی طرح یاد شده عملیاتی شود، زنجیره تولید و مصرف کالای داخلی و همین طور زنجیره واردات تا مصرف کالای خارجی به خوبی رصد خواهد شد.
کنترل و نظارت بر این چرخه موجب کاهش فرار مالیاتی، شناسایی قاچاقچیان، حذف واسطههای فراوان و در نهایت ایجاد شفافیت بیشتر در اقتصاد خواهد شد.